söndag 10 januari 2010

Fundamentalism och fobi

I dagens DN skriver Dilsa D-S ett bra inlägg angående generalisering och okunskap att hantera den i media och politik. Allt hon skriver kan appliceras på den androfoba feminismen, (se Apropå feminism scum, misandri och wikipedia och Eva Lundgren gör gemensam sak med SD)och könsmaktsteoristerna. Män hade kunnat läggas till liksom kvinnor - vi är individer.

Dilsa Demirbag-Sten: Islamister – en minoritet bland Europas muslimer – har fått tolkningsföreträde i det politiska och offentliga rummet.

För att kompensera för rasism och diskriminering går politikerna högljudda islamistiska grupper till mötes och beviljar pengar och resurser. Politikerna – liksom medierna – talar inte direkt till muslimerna utan går via självutnämnda företrädare för religionen. Samma kollektivisering är ett verktyg för de främlingsfientliga krafterna att skuldbelägga alla muslimer för allt ont som händer i landet.

Förlorare på den här retoriken – att definiera samtliga muslimer genom religionen – är alla som tror på demokratins grundprincip om individens suveränitet. Oavsett om vi är kristna, muslimska, judiska, kurdiska eller ateistiska svenskar, skriver Dilsa Demirbag-Sten.

I en demokrati är det individer som har rättigheter – inte religioner eller ideologier.

"Vår bild av muslimerna är präglad av skäggiga män" - DN.se


En annan och på ett sätt bättre artikel tack vare sin enkelhet:

Vi har rätt att kräva respekt av Cheko Pekgul.

1 kommentar:

 1. Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

  Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

  Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer.

  Islam upplevs fortfarande av många som en utrotelsemaskin med ett enda mål. Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

  Av alla världens konflikter så står faktiskt minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

  Islamofobin - som det numera alltid brukar heta - har kanske sina historiska skäl..?

  SvaraRadera