tisdag 8 december 2009

Övergrepp- hot mot yttrandefriheten

Resumé: Bloggande chefredaktör fick sparken


Villalivs chefredaktör Ingrid Carlqvist fick i dag sparken av huvudägaren Fredrik Lindblahd för att hon bloggat om rättsäkerhet. En upprörd bloggläsare skickade osanna mail till annonsörerna, som i sin tur tryckte på hos ägarna


Villaliv är konkurrent till Bonnierägda Vi i Villa och kommer i år ut med sex nummer i 2,1 miljoner exemplar.Tidningen startades i våras och Ingrid Carlqvist har varit chefredaktör på frilansbasis.


Från bloggen:Dags att visa lite pappa-solidaritet!

Jag tycker så förtvivlat synd om alla barn som ska behöva utsättas för att en hatisk förälder baktalar, falskanmäler och på alla sätt försöker få bort den andra föräldern ur barnets liv. Att styvpapporna utan att tänka efter, ställer sig på mammans sida och hjälper till att mota bort den riktiga pappan ur barnens liv, förvärrar bara hela situationen. Tänk på vad Dr Phil brukar säga: ”Om du vill veta hur framtiden blir så titta på historien!” Kvinnor som tror sig ha ensamrätt på sina barn kommer inte att ändra den inställningen när nästa skilsmässa står för dörren.


Blue Media/ Blue Publishing - Vår författare får arbetsförbud - MyNewsdesk


Extremister angriper Ingrid Carlqvist:

Jag driver en relativt framgångsrik blogg och har där skrivit om er behandling av Ingrid.

Borttaget rättning av Pelle Billing


Uppdatering

Ballingslöv dementerar påverkan


3 kommentarer:

 1. Men var finns bevisen på att det är sant det Ingrid Carlqvist säger?

  Det hela verkar väldigt uppskruvat och ensidigt tolkat. Varför skulle en duktig chefredaktör inte få förlängt förordnande bara för att någon galning skickar mejl?

  Nej det det ligger något fördolt i det hela tror jag. Det finns ju inget som objektivt visar på att det är därför IC inte får sitt förordnande förlängt.

  Kanske det inte är hela sanningen som visat sig än?

  /Johan L.

  SvaraRadera
 2. Medborgarperspektiv:
  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2009/12/far-man-engagera-sig-och-ha-asikter-vid.html

  SvaraRadera
 3. Får företagare anställa folk som de tycker gör ett samlat bra intryck för sitt företag och utesluta dem som de inte tycker är bra för företaget?

  Eller måste företagare få en mindra vinst för att de har anställda som uttrycker saker som företaget inte vill kopplas ihop med?


  Vem vill vara ägare och företagare om man tvingas ha anställda som säger precis vad fan som helst och konka hela förtaget?

  Vad som händer nu är att Villa liv får en massa positiv reklam med IC sänger sitt värde totalt. En människa som INTE går att samarbeta med alls, och en person utan fingertoppkänsla. Som företagare så är IC big nono,som för de flesta skulle jag tro.

  /Johan L.

  SvaraRadera